banánový chlebík
V kuchyni

Banánovej chlebík

Banana bread – rychlá snídaně, sladká svačina nebo dezert, když navrch přidáte kopeček zmrzliny nebo oříškové máslo. Tohle je výsledek zkoušení velkého množství receptů, nekonečného hraní si s ingrediencemi a jejich poměry. Úspěch je zaručen, tak šup do toho!

Ingredience:

Jak na to:

  1. Předehřejeme si troubu na 180 °C, funkce dolní i horní ohřev.
  2. Ve větší míse rozmixujeme nebo vidličkou rozmačkáme všechny banány. Přidáme vajíčko, které ručním šlehačem nebo metlou (bohatě stačí) prošleháme. Do vyšlehané směsi banánů a vajíčka přidáme vanilku, olej a cukr. Ještě párkrát prošleháme, ať se vše propojí.
  3. Do druhé mísy si přesypeme a následně promícháme všechny zbývající sypké ingredience – tedy mouky, skořici, kypřicí prášek a sůl.
  4. Tuto suchou směs postupně vmícháme do mokré banánové. Když už jsme s mícháním skoro hotovi, přidáme nasekané kousky čokolády a naposledy promícháme.
  5. Těsto přesuneme do chlebové formy, kterou si předem vymažeme olejem nebo vyložíme pečicím papírem (to preferuju já, chléb se pak jednoduše vyndá).
  6. Chlebík vložíme do vyhřáté trouby, pečeme zhruba 45 minut. Nezapomeneme udělat test špejlí, nic by na ní nemělo zůstat.
  7. Po upečení chlebík vyndáme z formy a necháme vychladnout.

SKLADOVÁNÍ: Chlebík po vychladnutí zabalte do čisté utěrky, nebo ho dejte do sáčku, kde nechte menší otvor na proudění vzduchu. Bez problému vydrží čtyři dny. Řekla bych, že nejlepší je odležený – tzn. druhý, třetí a čtvrtý den.


Inspirováno recepty od Cat Meffan a Karolíny Four.


Tento příspěvek obsahuje affiliate *odkazy, které značím „*“. To znamená, že když přes uvedený odkaz něco zakoupíte, obdržím z prodeje malou provizi, která mi pomáhá rozvíjet mou tvorbu zde na blogu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *