cizrnové placky
V kuchyni

Cizrnové placky

Neznám všestrannější ingredienci než cizrnu. Jen si vezměte, co všechno lze vytvořit z téhle prosté, snadno dostupné a navíc i levné suroviny, kterou lze upravit na snad nekonečné množství způsobů. Tak třeba hummus, kari s kokosovým mlékem, falafel, pečená křupavá kořeněná cizrna, indická omáčka, saláty, cizrnové těstoviny, polévky (skvěle funguje jako zahušťovadlo, které je navíc dokonale krémové), ale např. i sladké blondies, to všechno vykouzlíme z cizrny.

Dneska budeme kouzlit cizrnové placky, které jsou velmi jednoduché, obsahují jen 3 ingredience a jsou přirozeně bezlepkové a veganské. A především, jsou opravdu chutné a v cuku letu připravené! Tak na co čekáte?

Ingredience na cca 4 středně velké placky:

Jak na to:

  1. V míse smícháme všechny ingredience i s kořením. Důkladně vše promícháme metličkou, ať je výsledné těsto krásně hladké. Nelekejte se, je hodně tekuté – takové má přesně být.
  2. Rozpálíme si pánev na středně mírný plamen, pokapeme ji lehce olejem. Tady hodně záleží na pánvi, já použila nepřilnavou, ale i tak byla trocha oleje třeba. Vyzkoušejte sami a uvidíte, možná nebudete potřebovat žádný.
  3. Smažíme. Dávám cca 3 plné polévkové lžíce těsta, které co nejrychleji krouživým směrem rozetřu do stran. Základ je mít placky co nejtenčí.
  4. Po chvíli placku překlopíme a smažíme dozlatova z druhé strany. No a teď to stejné proveďte se zbytkem těsta.
  5. A můžeme se do toho pustit! Já tyhle placky ráda servíruju jako přílohu, s čerstvými bylinkami. Často je připravuju i jako rychlý oběd (ideálně s guacamole), do 10 min je vše na stole se vším všudy.

Tento příspěvek obsahuje affiliate *odkazy, které značím „*“. To znamená, že když přes uvedený odkaz něco zakoupíte, obdržím z prodeje malou provizi, která mi pomáhá rozvíjet mou tvorbu zde na blogu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *