Desetiminutové krémové avo těstoviny
Avokádo miluju! Pokud jste na tom podobně a někdy už avo toastů máte dost (nic proti, avo toasty jsou moje srdcovka, jen když je něčeho moc, tak je toho prostě moc…) a říkáte si, že by to chtělo změnu, zpozorněte. Co říkáte na extra jednoduchý, extra rychlý a zároveň extra vynikající recept na těstoviny s úžasně krémovou omáčkou, ve které figuruje… no hádejte! Ano, je to avokádo!
Ingredience na 1 porci:
- 1 porce oblíbených *těstovin, osobně mám ráda luštěninové těstoviny, které mají zajímavou chuť a zasytí, Panzani však bohatě postačí 🙂
- 1 menší avokádo (nebo 1/2 většího)
- hrst *kešu ořechů, namočených ve vodě nejlépe pár hodin předem, klidně přes noc (lze nahradit hummusem)
- lžíce *olivového oleje
- lžíce lahůdkového droždí – snažte se nevynechat, dodává nezaměnitelnou „sýrovou“ chuť
- šťáva z 1/2 citronu
- cca 1/4 hrnku (rostlinného) mléka
- špetka *soli, *pepře a podle chuti i chilli
Jak na to:
- Těstoviny dáme vařit podle návodu na obalu.
- Mezitím si připravíme avo omáčku – avokádo rozpůlíme, vydlabeme jeho vnitřek a společně se všemi zbývajícími surovinami hodíme do *mixéru. S množstvím mléka ze začátku raději šetřete, vždycky můžete přidat, pokud se vám bude omáčka zdát moc hustá. Mixujeme dohladka, ochutnáme a v případě potřeby ještě dokořeníme nebo „naředíme“ mlékem.
- Zkontrolujeme těstoviny, počkáme, dokud nejsou „al dente“ a slijeme je.
- A můžeme jíst! Těstoviny promíchejte s avo omáčkou, poděkujte si, sedněte si k tomu a vychutnejte si každé sousto tohohle vynikajícího rychlo-jídla 😉
Tento příspěvek obsahuje affiliate *odkazy, které značím „*“. To znamená, že když přes uvedený odkaz něco zakoupíte, obdržím z prodeje malou provizi, která mi pomáhá rozvíjet mou tvorbu zde na blogu.