kadeřávkové chipsy
V kuchyni

Kadeřávkové chipsy

Úžasně křupavé, návykové, a mnohem prospěšnější než klasické Pringlesky. Ideální volba, pokud vás honí slaná mlsná, nebo když nevíte, jak zakomponovat více zeleniny do svých jídel.

Ingredience:

Jak na to:

  1. Předehřejeme si troubu na 180 °C, funkce dolní i horní ohřev.
  2. Listy kadeřávku opláchneme vodou, osušíme a od tvrdších řapíků (=pokračování stonků) oddělíme měkčí části, které natrháme na menší kusy – chipsy.
  3. Natrhaný kadeřávek přendáme do mísy společně se zbytkem ingrediencí – solí, pepřem a olivovým olejem. Směs důkladně promícháme. Já míchám nejdříve lžící, a pak kadeřávek „masíruju“ přímo RUKAMA – je to nejlepší způsob, jak dostat olej s kořením na každičký kus. Jedině díky tomu budou výsledné chipsy opravdu chutné a křupavé.
  4. Směs přesuneme na plech vyložený pečicím papírem (nebo ještě lépe znovupoužitelnou pečicí podložkou), rovnoměrně rozprostřeme a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme 10-15 minut. Kadeřávek nezapomeňte při pečení sledovat, ať místo chipsů nemáte spálenou „trávu“.
  5. Výsledné chipsy by měly být ideálně lehce nahnědlé. Když na ně sáhnete, budou extrémně lehké a křehké – snadno vám křupnou. Nejlepší je, že po vyndání z trouby nemusíte na nic čekat, protože chipsy jsou tak tenké a lehké, že hned vystydnou, a vy se tak do nich můžete rovnou pustit.

SKLADOVÁNÍ: Zbytky skladujeme v uzavřené nádobě v ledničce, doporučuju sníst do tří dnů.


Tento příspěvek obsahuje affiliate *odkazy, které značím „*“. To znamená, že když přes uvedený odkaz něco zakoupíte, obdržím z prodeje malou provizi, která mi pomáhá rozvíjet mou tvorbu zde na blogu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *