kešu v kokosovo-medovém nektaru
V kuchyni

Kešu v kokosovo-medovém nektaru

Tohle ve svém životě vážně chcete mít. To je vše, co momentálně potřebujete vědět. Poděkujete mi později.

Ingredience:

Jak na to:

  1. Předehřejeme si troubu na 180 °C, funkce dolní i horní ohřev.
  2. V míse nejdříve smícháme suché ingredience, tedy vše kromě medu.
  3. Do mísy přidáme tekutý med (pokud ho máme tuhý, rozehřejeme ho) a směs promícháme. Chceme, aby všechny kešu ořechy a kakaové boby byly hezky obalené a „lepkavé“.
  4. Směs přesuneme na plech vyložený pečicím papírem (nebo ještě lépe znovupoužitelnou pečicí podložkou), rovnoměrně rozprostřeme a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme 10-15 minut do zlatova. Nezapomeňte směs po dobu pečení několikrát lžící prohrábnout. Mějte oči na šťopkách, ať tuhle mňaminu nespálíte.
  5. Když jsou kešu karamelově nazlátlé, plech vyndejte z trouby a nechte vychladnout. Pak můžete křupavé kešu s kakaovými boby z plechu sundat a rozlámat na menší kusy (cukrovo-medový nektar na nich totiž zatuhne a spojí je). A teď je čas se do téhle laskominy pustit.

SKLADOVÁNÍ: V uzavřené krabičce, při pokojové teplotě, mimo sluneční záření. Vydrží klidně několik týdnů, dva bez problému.


P.S. K vytvoření téhle božské pochutiny mě inspiroval můj snad nejoblíbenější produkt od *Vitalvibe, a to jejich *Cashew cacao clusters, do kterých jsem se tak moc zamilovala, že jsem si jejich obdobu musela vytvořit podomácku sama.


Tento příspěvek obsahuje affiliate *odkazy, které značím „*“. To znamená, že když přes uvedený odkaz něco zakoupíte, obdržím z prodeje malou provizi, která mi pomáhá rozvíjet mou tvorbu zde na blogu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *