Rajčatová polévka
V kuchyni

Rajčatová polévka

Jedna z nejsnadnějších a nejrychlejších polévek vůbec. A zároveň chuťově nejlepších. Je důležité použít kvalitní, nejlépe domácí rajčata, která jsou šťavnatá a plná chuti, jinak bude polévka takřka o ničem.

Ingredience:

  • 15 středně velkých domácích rajčat
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • lžička *kokosového oleje
  • *sůl (necelá lžička)
  • špetka *pepře
  • plná hrst bazalky, nejlépe čerstvé (případně lžíce *sušené)

Jak na to:

  1. V hrnci na středním plameni rozpálíme kokosový olej, přidáme nakrájenou cibuli a česnek (krájíme klidně na větší kusy, za chvíli budeme všechno mixovat) a několik minut za stálého míchání restujeme.
  2. Když se z cibule a česneku začne uvolňovat vůně a směs bude pomalu zlátnout, do hrnce přidáme všechna nakrájená rajčata, sůl a pepř a cca hrnek vroucí vody. Vodu podle potřeby přidáme, rajčata by měla být ponořená, ale během vaření ještě pustí šťávu, tak raději méně, abychom to nepřehnali. Promícháme, ztlumíme plamen, přikryjeme pokličkou a necháme vařit do změknutí, zhruba 10 minut.
  3. Vypneme plamen, všechno přendáme do mixéru (já používám *Omniblend, ale vystačíte si i s tyčovým mixérem), nezapomeneme přidat bazalku a mixujeme dohladka. V případě potřeby dosolíme nebo přidáme vodu, pokud by polévka byla příliš hustá.
  4.  Servírujeme! Polévku můžeme dozdobit chilli vločkami, čerstvou bazalkou, olivovým olejem…

SKLADOVÁNÍ: Skladujeme v lednici, kde polévka vydrží ještě další dva dny.


Tento příspěvek obsahuje affiliate *odkazy, které značím „*“. To znamená, že když přes uvedený odkaz něco zakoupíte, obdržím z prodeje malou provizi, která mi pomáhá rozvíjet mou tvorbu zde na blogu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *