RYCHLÉ SNÍDAŇOVÉ LÍVANCE
Když mám ráno chuť na něco extra, ale zároveň se mi nechce dělat nic komplikovaného, protože mám málo času, téměř vždycky vyhrají tyto lívance. Máte je v cuku letu připravené, obsahují samé zdravé suroviny, jsou krásně nadýchané a hlavně chuťově výborné!
Ingredience na 5 menších lívanců (jedna porce):
- 1/2 banánu, vidličkou rozmačkaný na kaši
- 1 vejce od šťastných slepiček
- vrchovatá lžíce *jemných ovesných vloček
- vrchovatá lžíce jakékoli hladké mouky (často používám rýžovou nebo pohankovou)
- 2 lžíce (rostlinného) mléka
- špetka *skořice
Jak na to:
- V hlubokém talíři nebo v míse smícháme všechny ingredience dohromady, na promíchání stačí použít vidličku.
- Rozpálíme si pánev (udržujeme mírnější, až středně silný plamen), kterou lehce pokapeme/potřeme olejem, používám *kokosový.
- Pak už jen přesuneme těsto lžící na pánev (cca 2 lžíce na 1 lívanec), těsto nijak neuhlazujeme, jen nandáme, ono si samo „sedne“, díky tomu bude lívanec nadýchaný. Čekáme, dokud neucítíme a neuvidíme, že je spodní strana hotová, pak je čas na otočení. Lívance by měly být ideálně lehce nazlátlé.
- Tadá… lívance jsou na stole! Navrch dejte cokoliv, na co máte chuť. Dobrou!
Tento příspěvek obsahuje affiliate *odkazy, které značím „*“. To znamená, že když přes uvedený odkaz něco zakoupíte, obdržím z prodeje malou provizi, která mi pomáhá rozvíjet mou tvorbu.