Zdravé snídaňové brownie z hrnku
Ooo, já zase něco vymyslela! Jestli právě čtete tahle slova, není to jen tak. Je to znamení! Dejte na mě a hned si další den připravte tuhle neuvěřitelně vynikající snídani. Nebo, ještě lépe, připravte ji někomu blízkému, jsem si totiž jistá, že touto teplou sladkou snídaní si šplhnete u kohokoli. Stále nechápu, jak je možné, že toto jídlo chutná TAK dobře, přitom obsahuje samé dobré suroviny… Je to neskutečná dobrota, která, přísahám, chutná jako dezert. A kdo by nechtěl dezert k snídani? Jen blázen!
Ingredience na 1 porci:
- lehce nad 1/3 (nebo necelou 1/2) hrnku *ovesných vloček
- 2 lžíce *kakaového prášku
- lžíce vanilkového proteinu, používám rostlinné proteiny Form
- lžíce *mletého lněného semínka
- ½ lžičky *kypřicího prášku
- špetka *soli
- lžíce *arašídového másla
- 1/2 hrnku + 2 lžíce rostlinného mléka
- lžíce oblíbené marmelády, do tohoto receptu dávám nejraději jahodovou, doporučuju české firmy Koldokol a Marmelády s příběhem ♥ (obě k sehnání např. na Aktinu)
Jak na to:
- Předehřejeme si troubu na 180 °C, funkce dolní i horní ohřev.
- Všechny suroviny kromě marmelády odměříme a vhodíme do *mixéru. Mixujeme, dokud nemáme krásně hladké těsto bez hrudek.
- Většinu vytvořeného těsta (přibližně 2/3) přesuneme z mixéru do hrnku, misky či jiné nádoby, která bezpečně přežije pobyt v troubě. Nyní na těsto dáme pořádnou lžíci marmelády a tu „přikryjeme“ zbývající třetinou těsta.
- Takto naplněný hrnek vložíme do vyhřáté trouby, pečeme cca 15 minut do jemného zhnědnutí. Nezapomeňte občas kouknout do trouby, ať se vám to nespálí.
- Po vyndání z trouby nechte brownie alespoň chvíli vychladnout. Neunáhlete se, trpělivost se vyplácí. Navrch doporučuju přidat arašídové máslo, rostlinný jogurt nebo čerstvé ovoce 😉 Dobrou chuť!
Tento příspěvek obsahuje affiliate *odkazy, které značím „*“. Když přes uvedený odkaz něco zakoupíte, obdržím z prodeje malou provizi, která mi pomáhá rozvíjet mou tvorbu.