arašídovo-datlové kuličky v čokoládě
V kuchyni

Arašídovo-datlové kuličky v čokoládě | raw

Arašídy, datle, hořká čokoláda a kokosový olej. Nic víc, nic míň. Kombinace je to neuvěřitelně jednoduchá a chuťově přitom naprosto lahodnáV jednoduchosti je síla, nezapomínejme na to. Tenhle poctivý dezert, vytvořený rukama z pár základních surovin, mi to vždycky připomene.

Než se na to vrhneme, dovolím si malou poznámku k datlím. Zkuste sehnat *datle Medjool, které jsou úžasně měkké, sladké, šťavnaté, jednoduše nejlepší. Vzhledem k tomu, že datle tvoří polovinu těsta a tedy polovinu úspěchu, dejte si na jejich výběru opravdu záležet. Od jejich kvality se vše odvíjí – jak neodolatelně měkoučká textura kuliček, tak jejich výsledná chuť.

Ingredience na těsto:

Ingredience na obalení:

Jak na to:

  1. Nejdříve si připravíme samotné kuličky. Do mixéru typu food processor vhodíme ingredience na těsto, tedy arašídové máslo a datle. Mixujeme, dokud se nevytvoří kompaktní hmota, podobná lepkavému těstu, která bude hezky držet pohromadě. Trvá to pár minut.
  2. Z těsta tvarujeme rukama kuličky, které hezky uhladíme, abychom měli co nejhezčí a nejkulatější kuličky.
  3. Když máme hotovo, kuličky dáme na chvíli do mrazáku (cca 10 minut).
  4. Ve vodní lázni si mezitím rozehřejeme hořkou čokoládu s kokosovým olejem.
  5. Vychlazené kuličky pak jednu po jedné pečlivě obalíme v rozpuštěné čokoládě. Hotové kuličky pokládáme na talíř nebo tác, na který dáme znovupoužitelnou podložku na pečení nebo pečicí papír, tak zajistíme pozdější snadné odloupnutí. Když máme obaleno, opět kuličky vychladíme, tentokrát je stačí uložit do ledničky.
  6. A pak se do nich můžeme slavnostně PUSTIT! Nezapomeňte se podělit se svými milovanými, budou vás za to milovat ještě víc. A podělte se i s nepřáteli, víte přeci, co se povídá… přátele si držte u těla, nepřátele ještě blíž.

SKLADOVÁNÍ: Skladujeme v lednici, kde vydrží až několik týdnů. Ale nemějte obavy, zmizí během pár dní.

Inspirováno receptem od Deliciously Ella.


Tento příspěvek obsahuje affiliate *odkazy, které značím „*“. To znamená, že když přes uvedený odkaz něco zakoupíte, obdržím z prodeje malou provizi, která mi pomáhá rozvíjet mou tvorbu.