bazalkové pesto
V kuchyni

Domácí bazalkové pesto

Kdo nemiluje těstoviny, hmm? A kdo nemá v lásce bazalku?! Neznám snad jedinou živou lidskou duši spadající do jedné z těchto kategorií. Proto vám dnes přináším velice jednoduchý recept na lahodné bazalkové pesto, kterým oslníte kde koho včetně svých chuťových pohárků. Nepřeháním, vyzkoušejte sami a uvidíte!

Ingredience na 1 skleničku pesta:

  • 1 hrnek napěchovaný čerstvou a omytou bazalkou
  • ½ hrnku *kešu ořechů (lze obměnit za jiný druh ořechů)
  • 3 lžíce *olivového oleje
  • 3 lžíce lahůdkového droždí
  • šťáva z ½ citronu
  • 1/4 lžičky *soli (více podle chuti)
  • trocha vody

Jak na to:

  1. Všechny ingredience (zatím bez vody) přendáme do *mixéru a promixujeme. Možná budeme muset směs promíchat a seškrabat ze stěn mixéru lžící, aby se vše propojilo. Nemixujeme ovšem moc dlouho, nechceme mít dokonale hladkou konzistenci, naopak se snažíme zachovat víc hrudek. Pokud je pesto příliš husté, po menších částech přidáme vodu (pozor, nepřežeňte to!). Pesto ochutnáme a případně dosolíme, dokořeníme.

SKLADOVÁNÍ: Výsledné pesto je samozřejmě nejlepší čerstvé, ale vydrží vám v klidu několik dní v uzavřené nádobě v lednici. Doporučuju ho dát do těstovin, nebo namazat na chléb. Slibuju, že se budete olizovat až za ušima!!! Tak jednoduché a prosté! Mohla bych ho jíst furt. Dost básnění, běžte si ho připravit. Dobrou chuť!


Tento příspěvek obsahuje affiliate *odkazy, které značím „*“. Když přes uvedený odkaz něco zakoupíte, obdržím z prodeje malou provizi, která mi pomáhá rozvíjet mou tvorbu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *