Ferreraw Rocher
V kuchyni

Ferreraw Rocher | raw

Čokoláda a lískové oříšky. To je vražedná kombinace. Zkuste sami a uvidíte.

Ingredience na těsto:

Ingredience na střed:

Ingredience na obalení:

Jak na to:

  1. Nejdříve si připravíme těsto. Do mixéru vhodíme hrnek lískových oříšků a rozmixujeme je na velmi jemnou mouku. Přidáme k nim všechny ostatní ingredience na těsto, tedy datle, kakao, kokosový olej, čokoládu, vanilku a sůl a mixujeme, dokud se nám hmota nespojí. Může to trvat i několik minut.
  2. Z výsledné pevné hmoty tvarujeme rukama menší kuličky, do jejichž středu nezapomeneme vložit jeden lískový oříšek. Je potřeba těsto pořádně stlačit, tím se nám jemně uvolní kokosový olej a výsledné kuličky budou lépe držet. Já to dělám tak, že si v ruce vypracuji z těsta menší čtverec, doprostřed něj dám oříšek, který pak obalím čtvercovým těstem a několikrát pořádně promačkám a uhladím, aby z toho byla hezká kulička.
  3. Když máme hotovo, dáme vytvořené kuličky na pár hodin vychladit do ledničky, nebo je pro urychlení dáme na pár desítek minut do mrazáku.
  4. Mezitím, co se nám kuličky chladí, si ve vodní lázni rozehřejeme hořkou čokoládu s kokosovým olejem.
  5. A jdeme do finále! Kuličky jednu po jedné pečlivě obalujeme v čokoládě, následně je ještě posypeme nasekanými lískovými oříšky. Malý tip – po obalení v čokoládě hotové Ferreraw pokládám na talíř, který předem jemně posypu nasekanými lískovými oříšky – vyvaruju se tak zbytečným problémům s odlupováním čokolády, takhle se Ferreraw na podnos vůbec nepřichytí. Když máme obaleno a posypáno, opět je dáme vychladit.

 

SKLADOVÁNÍ: Skladujeme v ledničce, vydrží několik týdnů. Ale nemějte obavy, sní se za pár dní.


Inspirováno receptem od The Clever Meal.


Tento příspěvek obsahuje affiliate *odkazy, které značím „*“. To znamená, že když přes uvedený odkaz něco zakoupíte, obdržím z prodeje malou provizi, která mi pomáhá rozvíjet mou tvorbu.