Ferreraw Rocher | raw
Čokoláda a lískové oříšky. To je vražedná kombinace. Zkuste sami a uvidíte.
Ingredience na těsto:
- hrnek *lískových oříšků
- hrnek *datlí, vypeckovaných
- 3 lžíce *kakaového prášku
- lžíce *kokosového oleje
- 2 lžíce rozehřáté *hořké čokolády
- lžička vanilkového extraktu/špetka *vanilkového prášku
- špetka *soli
Ingredience na střed:
- cca 26 celých *lískových oříšků (dáme je doprostřed kuliček)
Ingredience na obalení:
- cca 150 g *hořké čokolády
- lžíce *kokosového oleje
- hrst nasekaných *lískových oříšků na posypání (sekám je ve výkonném *mixéru, což je otázka tak dvou sekund)
Jak na to:
- Nejdříve si připravíme těsto. Do mixéru vhodíme hrnek lískových oříšků a rozmixujeme je na velmi jemnou mouku. Přidáme k nim všechny ostatní ingredience na těsto, tedy datle, kakao, kokosový olej, čokoládu, vanilku a sůl a mixujeme, dokud se nám hmota nespojí. Může to trvat i několik minut.
- Z výsledné pevné hmoty tvarujeme rukama menší kuličky, do jejichž středu nezapomeneme vložit jeden lískový oříšek. Je potřeba těsto pořádně stlačit, tím se nám jemně uvolní kokosový olej a výsledné kuličky budou lépe držet. Já to dělám tak, že si v ruce vypracuji z těsta menší čtverec, doprostřed něj dám oříšek, který pak obalím čtvercovým těstem a několikrát pořádně promačkám a uhladím, aby z toho byla hezká kulička.
- Když máme hotovo, dáme vytvořené kuličky na pár hodin vychladit do ledničky, nebo je pro urychlení dáme na pár desítek minut do mrazáku.
- Mezitím, co se nám kuličky chladí, si ve vodní lázni rozehřejeme hořkou čokoládu s kokosovým olejem.
- A jdeme do finále! Kuličky jednu po jedné pečlivě obalujeme v čokoládě, následně je ještě posypeme nasekanými lískovými oříšky. Malý tip – po obalení v čokoládě hotové Ferreraw pokládám na talíř, který předem jemně posypu nasekanými lískovými oříšky – vyvaruju se tak zbytečným problémům s odlupováním čokolády, takhle se Ferreraw na podnos vůbec nepřichytí. Když máme obaleno a posypáno, opět je dáme vychladit.
SKLADOVÁNÍ: Skladujeme v ledničce, vydrží několik týdnů. Ale nemějte obavy, sní se za pár dní.
Inspirováno receptem od The Clever Meal.
Tento příspěvek obsahuje affiliate *odkazy, které značím „*“. To znamená, že když přes uvedený odkaz něco zakoupíte, obdržím z prodeje malou provizi, která mi pomáhá rozvíjet mou tvorbu.