Kešu v kokosovo-medovém nektaru
Tohle ve svém životě vážně chcete mít. To je vše, co momentálně potřebujete vědět. Poděkujete mi později.
Ingredience:
- 2 hrnky *kešu
- 1/2 hrnku *kakaových bobů
- 3 lžíce *kokosového cukru
- špetka *soli
- 2 lžíce *medu
Jak na to:
- Předehřejeme si troubu na 180 °C, funkce dolní i horní ohřev.
- V míse nejdříve smícháme suché ingredience, tedy vše kromě medu.
- Do mísy přidáme tekutý med (pokud ho máme tuhý, rozehřejeme ho) a směs promícháme. Chceme, aby všechny kešu ořechy a kakaové boby byly hezky obalené a „lepkavé“.
- Směs přesuneme na plech vyložený pečicím papírem (nebo ještě lépe znovupoužitelnou pečicí podložkou), rovnoměrně rozprostřeme a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme 10-15 minut do zlatova. Nezapomeňte směs po dobu pečení několikrát lžící prohrábnout. Mějte oči na šťopkách, ať tuhle mňaminu nespálíte.
- Když jsou kešu karamelově nazlátlé, plech vyndejte z trouby a nechte vychladnout. Pak můžete křupavé kešu s kakaovými boby z plechu sundat a rozlámat na menší kusy (cukrovo-medový nektar na nich totiž zatuhne a spojí je). A teď je čas se do téhle laskominy pustit.
SKLADOVÁNÍ: V uzavřené krabičce, při pokojové teplotě, mimo sluneční záření. Vydrží klidně několik týdnů, dva bez problému.
P.S. K vytvoření téhle božské pochutiny mě inspiroval můj snad nejoblíbenější produkt od *Vitalvibe, a to jejich *Cashew cacao clusters, do kterých jsem se tak moc zamilovala, že jsem si jejich obdobu musela vytvořit podomácku sama.
Tento příspěvek obsahuje affiliate *odkazy, které značím „*“. To znamená, že když přes uvedený odkaz něco zakoupíte, obdržím z prodeje malou provizi, která mi pomáhá rozvíjet mou tvorbu zde na blogu.