V kuchyni

Mrkvové muffiny

Vláčné, měkoučké a po skořici vonící mrkvové muffiny, které jsou veganské a ke všemu za chvilku připravené. Ideální se šálkem kávy a knížkou v ruce. Vycházím z receptu od Loving It Vegan, kterým jsem se inspirovala a upravila si ho podle svých představ.

Ingredience (na 14 větších muffinů):

Jak na to:

  1. Předehřejeme si troubu na 180 °C, funkce dolní i horní ohřev.
  2. Nejprve smícháme mléko s citronovou šťávou, promícháme a odložíme stranou.
  3. Do větší mísy přendáme všechny sypké ingredience: mouky, vločky, cukr, skořici, perníkové koření, sůl, kypřicí prášek a sodu. Promícháme.
  4. Do sypké směsi přidáme zbývající tekuté ingredience – olej, vanilku a mléko (předem smíchané s citronovou šťávou). Těsto pořádně promícháme (vařečkou/lžící stačí), ať se vše hezky propojí. Na závěr přidáme nastrouhané mrkve (a oříšky). Opět promícháme. 
  5.  Těsto vkládáme lžící do forem na muffiny (používám silikonové).
  6. Pečeme při 180 °C zhruba 25 minut. Nezapomeneme udělat test špejlí, nic by na ní nemělo zůstat.

SKLADOVÁNÍ: Muffiny po vychladnutí vyndejte z formiček a pusťte se do nich. Zbytky schovejte do krabičky, kde nechte menší otvor na proudění vzduchu. Bez problému vydrží tři dny.


Inspirováno recepty od The Conscious Plant Kitchen a Loving It Vegan.


Tento příspěvek obsahuje affiliate *odkazy, které značím „*“. To znamená, že když přes uvedený odkaz něco zakoupíte, obdržím z prodeje malou provizi, která mi pomáhá rozvíjet mou tvorbu zde na blogu.