špenátové lívance
V kuchyni

Recept: špenátové lívance

Lívance, to je moje! Dnes vám přináším recept na snídaňové špenátové lívance. Ale ničeho se nebojte, jsou krásně sladké díky banánu, tudíž ani nebudete cítit, že jíte něco zeleného… Ono by se vlastně nic nestalo, pokud byste špenát vynechali. Ale přitom lívance jsou skvělým jídlem, do kterého lze snadno „schovat“ pár listů zdravé zeleně. Takže, což takhle dát si špenát?


Ingredience na 4 lívance (jedna porce):

  • 1 banán
  • 1 vajíčko od šťastných slepiček
  • 2 lžíce pohankové mouky (fungovat by měla i jakákoli jiná hladká mouka)
  • 1 lžíce vanilkového proteinu, používám rostlinné proteiny Vivo Life
  • špetka *skořice
  • větší hrst čerstvého baby špenátu

Jak na to:

  1. Všechny ingredience vhodíme do mixéru a rozmixujeme dohladka. Vznikne nám krásně zelenkavé těsto. Pokud by bylo moc řídké, přidáme ještě trochu mouky.
  2. Rozpálíme si pánev (udržujeme mírnější, až středně silný plamen), kterou lehce pokapeme/potřeme olejem, používám *kokosový.
  3. Pak už jen přesuneme těsto lžící na pánev (2 lžíce na 1 menší lívanec), těsto neuhlazujeme, jen nandáme, ono se samo roztáhne a samo si i si „sedne“, díky tomu bude lívanec vyšší a nadýchaný. Čekáme, dokud není spodní strana hotová, pak je čas na otočení.
  4. Tadá… lívance jsou na stole! Navrch dejte cokoliv, na co máte chuť. Já použila čerstvé maliny, vlašské ořechy a vše jsem zakápla javorovým sirupem. Mňam!

Tento příspěvek obsahuje affiliate *odkazy, které značím „*“. To znamená, že když přes uvedený odkaz něco zakoupíte, obdržím z prodeje malou provizi, která mi pomáhá rozvíjet mou tvorbu.