Zdravé snídaňové brownie z hrnku
V kuchyni

Zdravé snídaňové brownie z hrnku

Ooo, já zase něco vymyslela! Jestli právě čtete tahle slova, není to jen tak. Je to znamení! Dejte na mě a hned si další den připravte tuhle neuvěřitelně vynikající snídani. Nebo, ještě lépe, připravte ji někomu blízkému, jsem si totiž jistá, že touto teplou sladkou snídaní si šplhnete u kohokoli. Stále nechápu, jak je možné, že toto jídlo chutná TAK dobře, přitom obsahuje samé dobré suroviny… Je to neskutečná dobrota, která, přísahám, chutná jako dezert. A kdo by nechtěl dezert k snídani? Jen blázen!

Zdravé snídaňové brownie z hrnkuIngredience na 1 porci:

Jak na to:

  1. Předehřejeme si troubu na 180 °C, funkce dolní i horní ohřev.
  2. Všechny suroviny kromě marmelády odměříme a vhodíme do *mixéru. Mixujeme, dokud nemáme krásně hladké těsto bez hrudek.
  3. Většinu vytvořeného těsta (přibližně 2/3) přesuneme z mixéru do hrnku, misky či jiné nádoby, která bezpečně přežije pobyt v troubě. Nyní na těsto dáme pořádnou lžíci marmelády a tu „přikryjeme“ zbývající třetinou těsta.
  4. Takto naplněný hrnek vložíme do vyhřáté trouby, pečeme cca 15 minut do jemného zhnědnutí. Nezapomeňte občas kouknout do trouby, ať se vám to nespálí.
  5. Po vyndání z trouby nechte brownie alespoň chvíli vychladnout. Neunáhlete se, trpělivost se vyplácí. Navrch doporučuju přidat arašídové máslo, rostlinný jogurt nebo čerstvé ovoce 😉 Dobrou chuť!

Zdravé snídaňové brownie z hrnku

Tento příspěvek obsahuje affiliate *odkazy, které značím „*“. Když přes uvedený odkaz něco zakoupíte, obdržím z prodeje malou provizi, která mi pomáhá rozvíjet mou tvorbu.