Horká bílá čokoláda
Horkou čokoládu všichni dobře známe. Co ale taková bílá horká čokoláda, dokonale jemná, s příjemnou kořeněnou chutí vanilky, skořice a muškátového oříšku, hmm? Chutná jako pohlazení. Vlastně ona JE pohlazením, jen v podobě lahodného teplého nápoje. Zní to dobře, že? Povím vám, chutná ještě lépe! Recept je čistě veganský a obsahuje samé dobré suroviny, tedy o důvod víc, proč si tuhle dobrotu v blízké době připravit!
Ingredience na 1 hrnek (cca 250 ml):
- hrnek (rostlinného) mléka
- 1 lžíce *kakaového másla
- 1 lžička (nebo více) oblíbeného sladidla, nejčastěji používám *kokosový cukr
- 1 lžička *kukuřičného škrobu nebo *vanilkového pudingu (v základní „práškové“ podobě – směs na puding tvoří jen kukuřičný škrob s příchutí vanilky 🙂 )
- pár kapek vanilkového extraktu / špetka *mleté vanilky
- větší špetka *skořice
- špetka *muškátového oříšku
- špetka *kardamomu
- menší špetka *soli
Jak na to:
- Kukuřičný škrob (případně pudingový škrob) rozmícháme dohladka v mléku, ideálně pomocí metličky nebo vidličky – nechceme žádné hrudky.
- Takhle upravené mléko přelijeme do hrnce a postavíme na mírný plamen. Přidáme všechny zbývající ingredience (kakaové máslo, sladidlo a veškeré koření) a zahříváme, nezapomeneme promíchávat.
- Čokoláda je hotová, když je kakaové máslo rozpuštěné a cítíme, že nápoj příjemně zhoustl.
- Užijte si to!
Tento příspěvek obsahuje affiliate *odkazy, které značím „*“. To znamená, že když přes uvedený odkaz něco zakoupíte, obdržím z prodeje malou provizi, která mi pomáhá rozvíjet mou tvorbu zde na blogu.