V kuchyni

Horká bílá čokoláda

Horkou čokoládu všichni dobře známe. Co ale taková bílá horká čokoláda, dokonale jemná, s příjemnou kořeněnou chutí vanilky, skořice a muškátového oříšku, hmm? Chutná jako pohlazení. Vlastně ona JE pohlazením, jen v podobě lahodného teplého nápoje. Zní to dobře, že? Povím vám, chutná ještě lépe! Recept je čistě veganský a obsahuje samé dobré suroviny, tedy o důvod víc, proč si tuhle dobrotu v blízké době připravit!

Ingredience na 1 hrnek (cca 250 ml):

Jak na to:

  1. Kukuřičný škrob (případně pudingový škrob) rozmícháme dohladka v mléku, ideálně pomocí metličky nebo vidličky – nechceme žádné hrudky.
  2. Takhle upravené mléko přelijeme do hrnce a postavíme na mírný plamen. Přidáme všechny zbývající ingredience (kakaové máslo, sladidlo a veškeré koření) a zahříváme, nezapomeneme promíchávat.
  3. Čokoláda je hotová, když je kakaové máslo rozpuštěné a cítíme, že nápoj příjemně zhoustl.
  4. Užijte si to!

Tento příspěvek obsahuje affiliate *odkazy, které značím „*“. To znamená, že když přes uvedený odkaz něco zakoupíte, obdržím z prodeje malou provizi, která mi pomáhá rozvíjet mou tvorbu zde na blogu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *