fermentovaná ovesná kaše
V kuchyni

Recept: fermentovaná ovesná kaše

Fermentovaná ovesná kaše. Jednoduchá, zdravá, výborná (nejen chuťově, ale i pro naše trávení!) a také velice variabilní. Co víc si přát?

Ingredience (1 porce):

  • 1/2 hrnku jemných ovesných vloček
  • 1/2 hrnku vlažné vody
  • posypky dle chuti: čerstvé ovoce, skořice, kakao, oříšky, ořechové máslo, jogurt, javorový sirup…

Postup:

  • Večer si pomocí hrnku odměříme suroviny (vločky a vodu, kterou mírně ohřejeme, aby byla lehce teplá). Rovnou do servírovací misky přesuneme vločky a zalijeme je vlažnou vodou. Misku přikryjeme (např. pokličkou) a necháme přes noc odpočívat při pokojové teplotě.
  • Ráno si kaši dozdobíme a dochutíme podle svých bujných představ a aktuálních chutí. U mě dnes zvítězily kanadské borůvky, kakao, kakaové boby, konopná semínka, pekanové ořechy a javorový sirup. Dobrou chuť!