Recept: fermentovaná ovesná kaše
Fermentovaná ovesná kaše. Jednoduchá, zdravá, výborná (nejen chuťově, ale i pro naše trávení!) a také velice variabilní. Co víc si přát?
Ingredience (1 porce):
- 1/2 hrnku jemných ovesných vloček
- 1/2 hrnku vlažné vody
- posypky dle chuti: čerstvé ovoce, skořice, kakao, oříšky, ořechové máslo, jogurt, javorový sirup…
Postup:
- Večer si pomocí hrnku odměříme suroviny (vločky a vodu, kterou mírně ohřejeme, aby byla lehce teplá). Rovnou do servírovací misky přesuneme vločky a zalijeme je vlažnou vodou. Misku přikryjeme (např. pokličkou) a necháme přes noc odpočívat při pokojové teplotě.
- Ráno si kaši dozdobíme a dochutíme podle svých bujných představ a aktuálních chutí. U mě dnes zvítězily kanadské borůvky, kakao, kakaové boby, konopná semínka, pekanové ořechy a javorový sirup. Dobrou chuť!