V kuchyni

Vláčná jablečná buchta

Neuvěřitelně jednoduchá, vláčná a lahodná buchta, která je navíc velmi univerzální. Zároveň je čistě veganská. A to je ještě ke všemu, co se ingrediencí týče, velmi levná a časově nenáročná! Co víc si přát? Vlastně ano, málem bych zapomněla, ještě božsky provoní byt vanilkovo-skořicovou vůní!

Ingredience:

Jak na to:

  1. Předehřejeme si troubu na 180 °C, funkce dolní i horní ohřev.
  2. Do větší mísy přendáme všechny sypké ingredience: mouku, cukr, skořici, kypřicí prášek, jedlou sodu a sůl. Promícháme.
  3. Do druhé mísy přendáme zbývající tekuté ingredience – mléko, olej, jablečný ocet a vanilku.
  4. Vytvořenou tekutou směs přelijeme do mísy se suchými ingrediencemi. Pořádně promícháme (metličkou stačí), ať se vše hezky propojí. Nelekejte se, pokud je těsto poněkud tekutější, přesně takové by mělo být!
  5. Na závěr do těsta vmícháme nakrájená jablka.
  6. Těsto přelijeme do libovolné formy, já nejčastěji používám chlebovou, ale bez problému jde použít menší plech, dortová forma apod. Nezapomeňte formu vymazat nebo vyložit pečicím papírem. Navrch poklademe zbývající plátky jablek, jemně zatlačíme do těsta a vkládáme do trouby!
  7. Pečeme při 180 °C zhruba 40 – 50 minut, záleží na tvaru formy (když buchtu peču ve formě na chleba, peču ji 50 min – buchta je v této formě vyšší, tzn. musí se péct déle). Nezapomeneme udělat test špejlí, nic by na ní nemělo zůstat. A pak už si můžeme užít tuhle dobrotu, klidně ještě za tepla!

SKLADOVÁNÍ: Buchtu po vychladnutí schovejte na temnější místo, ať na ni nesvítí. Stačí ji nechat jen na talíři nebo na tácu. Bez problému vydrží tři dny.


Inspirováno receptem od Radhi.


Tento příspěvek obsahuje affiliate *odkazy, které značím „*“. To znamená, že když přes uvedený odkaz něco zakoupíte, obdržím z prodeje malou provizi, která mi pomáhá rozvíjet mou tvorbu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *