domácí guacamole a nachos
V kuchyni

Guacamole | raw

Avokádo je ingredience, která mě nikdy neomrzí. Během pár minut se z něj dá vytvořit krémová omáčka na těstoviny, čokoládová pěna – recept zde, nebo třeba univerzální guacamole, které je výtečné jak na pečivu, tak i jako zdravý dip k nachoskám.

Ingredience:

  • avokádo
  • šťáva z 1/2 citronu nebo limetky
  • větší špetka *soli
  • špetka *pepře
  • podle chuti: čerstvý koriandr, chilli, nakrájená cibule/rajčata…

Jak na to:

  1. Avokádo oloupeme, zbavíme ho pecky a se všemi ostatními ingrediencemi (kromě nakrájené cibule a rajčat) ho vložíme do *mixéru a mixujeme do hladka.
  2. Pokud nemáme mixér, nejdříve avokádo rozmačkáme vidličkou, a pak vmícháme vše ostatní.
  3. Tadá, je hotovo!

SKLADOVÁNÍ: Guacamole je nejlepší čerstvé, raději udělejte jen takové množství, které hned zkonzumujete. Případné přebytky vydrží půl dne v lednici v uzavřené nádobě.


Tento příspěvek obsahuje affiliate *odkazy, které značím „*“. To znamená, že když přes uvedený odkaz něco zakoupíte, obdržím z prodeje malou provizi, která mi pomáhá rozvíjet mou tvorbu zde na blogu.