Čokoládová pěna z avokáda
Zelené avokádo ve sladkém jídle??? Přesně tak, této čokoládové slasti dodává úžasnou krémovou konzistenci, a vy ho tedy ve výsledku ani neucítíte. Tenhle recept je zdravou variantou čokoládové pěny, takže to berte spíše jako snídaňový dezert. Jó, dezerty, ty já bych mohla furt…
Ingredience:
- půlka avokáda
- 1 a 1/2 banánu
- 3 lžíce kokosového jogurtu nebo 2 lžíce rostlinného mléka
- 2 *datle
- lžička *oříškového másla
- vrchovatá lžíce *kakaa
- špetka *skořice
- na posypání: oříškové máslo, kešu v kokosovo-medovém nektaru, čerstvé ovoce, kokosový sirup…
Jak na to:
- Avokádo rozpůlíme, zbavíme ho pecky a vydlabeme poživatelný vnitřek, který vhodíme do *mixéru se všemi ostatními ingrediencemi.
- Mezitím co mixujeme, druhou polovinu avokáda pokapeme citronem a schováme do krabičky do lednice. Možná bude třeba mixér zastavit a několikrát jeho obsah promíchat, aby se vše pořádně propojilo a výsledná konzistence byla hladká a krémovitá. Nepřidávejte nejlépe už žádnou tekutinu navíc (jogurt/mléko), kdyby to jó nešlo, tak opatrně po lžičkách, ať z toho není voda, chceme mít nadýchaný krém!
- Z mixéru vše přendáme do misky, dozdobíme posypkami a můžeme se na to vrhnout.
Tento příspěvek obsahuje affiliate *odkazy, které značím „*“. To znamená, že když přes uvedený odkaz něco zakoupíte, obdržím z prodeje malou provizi, která mi pomáhá rozvíjet mou tvorbu zde na blogu.