Ovesné tiramisu přes noc
O tiramisu už tu jednou byla řeč. Můj vymazlený, čistě rostlinný recept na tento výtečný dezert najdete tady, doporučuju ho MOC! Nyní vám tiramisu představím v naprosto nové, možná trochu netradiční verzi, a to v podobě ovesné kaše. Na geniální myšlenku spojit chuť tiramisu s ovesnou kaší mě přivedl recept od Evy z blogu Moje barevná kuchyně, veškerou zásluhu tedy směřuji (a i vy směřujte!) k ní.
Já jsem toto ovesné tiramisu ještě víc zjednodušila, uzpůsobila svým chutím a poupravila si poměry. Výsledek je přímo excelentní (když jsem toto jídlo připravovala poprvé, opravdu jsem nečekala, že bude až TAK dobré) a já ho připravuji vždy, když vím, že ráno nemám čas něco dlouho připravovat a zároveň si chci pochutnat na něčem dobrém (kdy taky člověk nechce… :D).
Ingredience na 1 porci:
- necelá 1/2 hrnku *ovesných vloček
- lžíce rostlinného proteinu s příchutí tiramisu, používám Form
- špetka *skořice
- 1 shot kávy (menší espresso)
- necelá 1/2 hrnku rostlinného mléka
- 1/2 banánu, vidličkou rozmačkaného na kaši
Jak na to:
- Není snad nic jednoduššího – večer si odměříme všechny suroviny a přesuneme je do sklenice nebo misky, ve které vše důkladně promícháme. Nádobu následně uzavřeme (přiklopíme víčkem nebo něčím podobným, pokud nemá víčko) a vložíme přes noc do ledničky.
- Druhý den stačí jen sáhnout do ledničky a snídani svých snů máte připravenou přímo pod nosem! Tadá!
- Jestli chcete něco extra, doporučuju navrch přihodit oříškové máslo, konkrétně *kešu máslo se podle mě k téhle dobrotě hodí perfektně!
Inspirováno receptem od Moje barevná kuchyně.
Tento příspěvek obsahuje affiliate *odkazy, které značím „*“. Když přes uvedený odkaz něco zakoupíte, obdržím z prodeje malou provizi, která mi pomáhá rozvíjet mou tvorbu.