tiramisu přes noc
V kuchyni

Ovesné tiramisu přes noc

O tiramisu už tu jednou byla řeč. Můj vymazlený, čistě rostlinný recept na tento výtečný dezert najdete tady, doporučuju ho MOC! Nyní vám tiramisu představím v naprosto nové, možná trochu netradiční verzi, a to v podobě ovesné kaše. Na geniální myšlenku spojit chuť tiramisu s ovesnou kaší mě přivedl recept od Evy z blogu Moje barevná kuchyně, veškerou zásluhu tedy směřuji (a i vy směřujte!) k ní.

Já jsem toto ovesné tiramisu ještě víc zjednodušila, uzpůsobila svým chutím a poupravila si poměry. Výsledek je přímo excelentní (když jsem toto jídlo připravovala poprvé, opravdu jsem nečekala, že bude až TAK dobré) a já ho připravuji vždy, když vím, že ráno nemám čas něco dlouho připravovat a zároveň si chci pochutnat na něčem dobrém (kdy taky člověk nechce… :D).

tiramisu přes noc

Ingredience na 1 porci:

  • necelá 1/2 hrnku *ovesných vloček
  • lžíce rostlinného proteinu s příchutí tiramisu, používám Form
  • špetka *skořice
  • 1 shot kávy (menší espresso)
  • necelá 1/2 hrnku rostlinného mléka
  • 1/2 banánu, vidličkou rozmačkaného na kaši

Jak na to:

  1. Není snad nic jednoduššího – večer si odměříme všechny suroviny a přesuneme je do sklenice nebo misky, ve které vše důkladně promícháme. Nádobu následně uzavřeme (přiklopíme víčkem nebo něčím podobným, pokud nemá víčko) a vložíme přes noc do ledničky.
  2. Druhý den stačí jen sáhnout do ledničky a snídani svých snů máte připravenou přímo pod nosem! Tadá!
  3. Jestli chcete něco extra, doporučuju navrch přihodit oříškové máslo, konkrétně *kešu máslo se podle mě k téhle dobrotě hodí perfektně!

Inspirováno receptem od Moje barevná kuchyně.


Tento příspěvek obsahuje affiliate *odkazy, které značím „*“. Když přes uvedený odkaz něco zakoupíte, obdržím z prodeje malou provizi, která mi pomáhá rozvíjet mou tvorbu.