domácí vafle
V kuchyni

Vafle

Recept na nadýchané veganské vafle, které zvládne připravit každý. Jsou velice jednoduché, nevyžadují velké kulinářské umění a ani víc jak jednu mísu. Těsto s následujícími poměry vychází přibližně na čtyři porce, většinou z něj udělám 8 menších vaflí. Ideální jako sladká snídaně nejen na (pod)zimní lenivá rána.

Ingredience:

 Jak na to:

  1. Suché ingredience (mouku, protein, kypřicí prášek a sodu) přendáme do větší mísy a promícháme.
  2. Zapneme si vaflovač, ať se nám mezitím nahřívá.
  3. Do mísy přidáme zbývající (tekuté) ingredience: rostlinné mléko a kyselinu (šťávu z citronu nebo jablečný ocet).
  4. Těsto promícháme, ať se suroviny propojí. Ale pozor, ať ho nepřemícháte – menší žmolky nevadí, ve vaflovači se „vypečou“. Tak docílíme toho, že budeme mít krásně nadýchané těsto.
  5. Můžeme jít péct! Doporučuju vaflovač vymazat olejem (vafle se nepřichytí a dají se z formy odloupnout bez problému). Doba pečení záleží na vaflovači, který máte. Na mém mi vychází cca 3 polévkové lžíce těsta na jednu vafli, která se peče přibližně 2 minuty. Nezapomeňte těsto hezky rovnoměrně „roztáhnout“ až do krajů. 
  6. Tadá, když máte upečeno, dozdobte si vafle podle chuti a pusťte se do toho!

SKLADOVÁNÍ: Snězte ještě za tepla!


Inspirace: Loving It Vegan, Jessica in the Kitchen, A co teda jíš?


Tento příspěvek obsahuje affiliate *odkazy, které značím „*“. To znamená, že když přes uvedený odkaz něco zakoupíte, obdržím z prodeje malou provizi, která mi pomáhá rozvíjet mou tvorbu.