V kuchyni

Lívance jak obláček

Pokud existuje něco jako nebe na talíři, tak tím budou pravděpodobně tyhle božsky nadýchané lehoučké lívance. Recept je převzatý z blogu Zoella, tudíž veškerá zásluha patří tam. Já ho jen přeložila a trochu upravila, aby byl přístupný všem 🙂

Ingredience na 8 lívanců (dvě porce):

Navíc můžeme přidat:

Jak na to:

  1. Oddělíme žloutky od bílků a přendáme je zvlášť do dvou mís. Do mísy s bílky přidáme špetku soli a šlehačem vyšleháme pevný sníh. Odložíme stranou.
  2. Do mísy se žloutky přidáme všechny zbývající suroviny: mouku s kypřicím práškem, mléko a případně i vanilku a skořici. Směs chvilku prošleháme (klidně použitým šlehačem od bílků), dokud se hezky nespojí.
  3. Do vzniklého těsta opatrně vmícháme všechen sníh. Mícháme pouze lžící / vařečkou / stěrkou, určitě ne šlehačem. Jde nám o to, aby těsto bylo krásně nadýchané, nikoliv aby nám sníh slehnul.
  4. Rozpálíme si pánev (udržujeme mírnější, až středně silný plamen), kterou můžeme lehce pokapat olejem. Záleží na tom, jak moc kvalitní pánev máte. Pokud jste šťastlivec s nepřilnavou pánví, není třeba dávat žádný olej. Já, ačkoliv mám nepřilnavou pánev, pro lepší chuť i tak přidávám trochu *kokosového oleje.
  5. Pak už jen přesuneme těsto lžící na pánev (3 plné lžíce na 1 větší lívanec) a čekáme, dokud na povrchu neuvidíme jemné bublinky, pak je čas na otočení. Lívance by měly být ideálně lehce nazlátlé.
  6. Tadá… lívance jsou na stole! Navrch dejte cokoliv, na co máte chuť. Dobrou!

Tento příspěvek obsahuje affiliate *odkazy, které značím „*“. To znamená, že když přes uvedený odkaz něco zakoupíte, obdržím z prodeje malou provizi, která mi pomáhá rozvíjet mou tvorbu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *