domácí vafle
V kuchyni

Vafle

Recept na veganské vafle, které zvládne připravit každý. Těsto s následujícími poměry vychází přibližně na čtyři porce, většinou z něj udělám 11 vaflí. Ideální jako snídaně nejen na (pod)zimní lenivá rána.

Ingredience:

 Jak na to:

  1. Nejdříve smícháme rostlinné mléko s kyselinou – jablečným octem nebo citronovou šťávou a odložíme „pracovat“ stranou. Po pár minutách nabobtná a zhoustne.
  2. Mezitím si do větší mísy dáme všechny suché ingredience: mouky, cukr, kypřicí prášek, skořici a sůl. Promícháme.
  3. Zapneme si vaflovač, ať se nám nahřeje.
  4. Do mísy se sypkou směsí přidáme ostatní tekuté ingredience: kokosový olej, vanilku a nakonec i mléko, které jsme si připravili na začátku.
  5. Těsto jemně promícháme, pozor ať nepřemícháme, pár žmolků nevadí. Tak docílíme toho, že budeme mít krásně nadýchané těsto.
  6. Na závěr můžeme přidat trochu borůvek nebo čokoládových peciček a můžeme jít péct.
  7. Doba pečení záleží na vaflovači, který máme. Na mém mi vychází cca 4-5 lžic těsta na jednu vafli, která se peče, řekla bych, že dobrých 8 minut. Nezapomeňte těsto hezky rovnoměrně „roztáhnout“ až do krajů. Já vaflovač nemusím vymazávat olejem (vafle se nepřichytí a dají se z formy odloupnout bez problému), ale možná že nějaké vaflovače budou trochu oleje vyžadovat, tak pozor na to!
  8. Tadá, když máte upečeno, dozdobte si vafle podle chuti a pusťte se do toho!

SKLADOVÁNÍ: Snězte ještě za tepla!


Inspirace: Loving It Vegan, Jessica in the Kitchen, A co teda jíš?


Tento příspěvek obsahuje affiliate *odkazy, které značím „*“. To znamená, že když přes uvedený odkaz něco zakoupíte, obdržím z prodeje malou provizi, která mi pomáhá rozvíjet mou tvorbu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *