Čaruju v kuchyni

Mrkvové muffiny

Vláčné, měkoučké a po skořici vonící mrkvové muffiny, které jsou veganské a ke všemu za chvilku připravené. Ideální se šálkem kávy a knížkou v ruce. Vycházím z receptu od Loving It Vegan, kterým jsem se inspirovala a upravila si ho podle svých představ.

Ingredience (na 12 muffinů):

Jak na to:

  1. Předehřejeme si troubu na 180 °C, funkce dolní i horní ohřev.
  2. Do větší mísy přendáme všechny sypké ingredience: mouky, cukr, skořici, perníkové koření, sůl a kypřicí prášek. Promícháme.
  3. Do sypké směsi přidáme zbývající tekuté ingredience – olej, vanilku, vegan „vajíčka“ (předem připravené, viz ingredience) a nastrouhané mrkve. Těsto pořádně promícháme (vařečkou/lžící stačí), ať se vše hezky propojí. Nelekejte se, pokud je těsto hodně „těžké“ a nemá v sobě prakticky žádné tekutiny, přesně tak by mělo vypadat!
  4. Na závěr můžeme přidat nasekané ořechy, pokud chceme. Těsto vkládáme lžící do forem na muffiny (používám silikonové), pravděpodobně bude třeba trochu zatlačit, aby si hezky sedlo.
  5. Pečeme při 180 °C zhruba 25 minut. Nezapomeneme udělat test špejlí, nic by na ní nemělo zůstat.

SKLADOVÁNÍ: Muffiny po vychladnutí vyndejte z formiček a pusťte se do nich. Zbytky schovejte do krabičky, kde nechte menší otvor na proudění vzduchu. Bez problému vydrží tři dny.


Inspirováno receptem od Loving It Vegan.


Tento příspěvek obsahuje affiliate *odkazy, které značím „*“. To znamená, že když přes uvedený odkaz něco zakoupíte, obdržím z prodeje malou provizi, která mi pomáhá rozvíjet mou tvorbu zde na blogu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *